Amire büszkék vagyunk…

SPORTTEVÉKENYSÉGEK TÁMOGATÁSA ÉS NÉPSZERŰSÍTÉSE:

Európai Kézilabda szövetség:

Az UNIQA számára mindig is fontos volt, hogy a sport támogatásával az egészséges életmód és a társadalmi felelősségvállalás nagykövetévé váljon. A cég évek óta Group szinten támogatja az Európai Kézilabda szövetséget, ez által pedig a sportcsapatok kitartó munkáját és még eredményesebb szereplését.

TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÁS:

Segélyszervezetek és alapítványok támogatása

Az UNIQA-n belül nagyon fontosnak érezzük a társadalmi felelősségvállalást, éppen ezért minden év végén támogatunk különböző segítő szervezeteket, ez által közvetetten segítve az általuk támogatott embereken. Tavaly év végén az UNICEF Magyarország, az Anyaoltalmazó Alapítvány és a Bethesda Gyermekkórház Alapítvány támogatása valósult meg.

UNIQA-s kollégák támogatása az Ukrajnai háborús helyzet kapcsán

Az Ukrajnában kialakult háborús helyzet következményeként sokak kényszerültek elhagyni otthonukat, köztük az UNIQA ukrán leányvállalatánál dolgozó kollégáink is. A háború kezdete óta az UNIQA Group szinten mindent megtesz azért, hogy a bajba került és a szomszédos országokba menekült kollégák és közvetlen hozzátartozóik számára komplex és mindenre kiterjedő támogatást nyújtson. A cég szálláslehetőséget biztosít a bajba került ukrán kollégáknak, széles körű adománygyűjtés indult, továbbá számos kollégánk önkéntes munkát vállalva Buddy program keretei között segít a felmerülő problémák, adminisztratív nehézségek megoldásában, a bajbajutottak lelki támogatásában. Az itthoni kollégák hatalmas lelkesedéssel és szabadidejük beáldozásával továbbra is aktívan segítenek az akár csak átmenetileg is, de itt tartózkodó ukrán kollégáknak és hozzátartozóiknak, hogy a kialakult helyzet ellenére megpróbáljuk valamennyire normalizálni helyzetüket és azt éreztessük velük, hogy nincsenek egyedül.

Olvassátok el önkénteseink személyes véleményét és beszámolóját:

„Emlékezetes pillanat volt, amikor hosszú, kéthetes utazás után végre megérkezett az ukrajnai család. A kislányuk éppen aznap lett 2 éves. Segítettünk nekik elvinni a poggyászaikat a szállodába, és átadtuk nekik azt a kis csomagot, amit a kollégáim és a családom állított össze. A kislány lábujjhegyen odalépett hozzá, és kivette a kislányomtól kapott kis pónit. Abban a pillanatban a kislány annyira felhőtlennek tűnt. A fiatal édesanya hálálkodni kezdett, de mondtuk neki, hogy erre nincs szükség, Emi kolléganőmnek és nekem nyilvánvaló volt, hogy segíteni fogunk. A következő találkozásra minden szükséges dolgot összepakoltunk nekik, Emi még LEGO-t is hozott, én pedig összegyűjtöttem néhány DUPLO-t. Aznap este kaptunk egy videót, ahogy a gyerekek játszanak vele. A videóhoz egy megjegyzés is érkezett: Ma este LEGO klubot rendezünk az apartmanházban, nagyon köszönjük a játékokat és a segítséget.”